NO a la dictadura financera. Aturem les retallades. Manifestació 28 de gener de 2012


Manifestacions socials contra les retallades: dissabte 28 de gener de 2012


NO a la dictadura financera. Aturem les retallades


  • Contra les agressions a l’Estat del Benestar, continuem en acció!
  • ELS NOSTRES DRETS NO ES TOQUEN! PROU RETALLADES!



El dissabte 28 de gener de 2012 tindrà lloc una manifestació a diferents poblacions de Catalunya per protestar contra les retallades. 

Estan convocades per la Plataforma Prou Retallades, i a Barcelona també convoca el Fòrum Social Català.


  • BARCELONA a les 17'00h - Rambla Catalunya/Ronda Universitat
  • TARRAGONA a les 17'30h - Estàtua dels Despullats
  • GIRONA a les 12'00h - Plaça de la Independència
  • LLEIDA a les 17'30h - Plaça Ricard Vinyes

NO a la dictadura financera. Aturem les retallades



Manifestació 28 de gener de 2012




MEMORIAL DE GREUGES DAVANT LES POLÍTIQUES DEL GOVERN DE LA GENERALITAT

Les organitzacions socials que formem la Plataforma Prou Retallades, des dels àmbits de la salut, l’educació, el món del treball, la cultura, l’associacionisme veïnal, juvenil, de la gent gran i cívic del nostre país, presentem el memorial de greuges de les polítiques injustes de retallades indiscriminades i els increments de preus que perjudiquen fonamentalment les classes populars, que el Govern de la Generalitat de Catalunya situa en la proposta de pressupostos per a l’any 2012 i suposen un atac a l’actual model dEstat de Benestar.

Exigim el reconeixement del dret a la protecció de la salut igual per a tothom.



Defensem el servei nacional de salut públic i dqualitat!

Per això diem:
·         No al tancament indiscriminat de serveis de salut públics, als increments de les llistes d’espera i a la pèrdua de qualitat d’aquests serveis.
·         No al trossejament de l’ICS perquè representa un pas més en la seva desintegrac i reducc de la participació del servei públic de salut.
·         No al repagament dun euro per recepta.
·         No als acomiadaments i a la precarització dels treballadors i treballadores de la sanitat.
·         Demanem l’aplicació dincompatibilitat en els càrrecs de l’administració pública amb interessos privats i corporatius.

Exigim el dret a l’educació pública, equitativa i de qualitat!

Per això diem:

·         No a la paralitzacde les construccions de nous centres educatius i dels anomenats RAM.
·         No a la disminucde professorat.
·         No a la reducc dels recursos destinats al pressupost de funcionament dels centres perquè generen seriosos problemes per garantir unes condicions bàsiques de qualitat.
·         No a l'increment de les quotes de les escoles bressol.
·         Demanem l’augment de la tio professorat/alumnat.

Pel dret a uns serveis blics amb ocupació de qualitat i al servei de les persones!

Per això diem:
·         No als acomiadaments dels treballadors i treballadores públics.
·         No a la regressió de les seves condicions de treball.
·         No a la privatització i a lexternalització de serveis.

Pel dret a l’emancipació juvenil i al treball digne per als joves!

Per això diem:
·         No a la supressió dels ajuts al lloguer.
·        No a la supressió de noves concessions de la renda bàsica d'emancipació.
·         No a l’augment de les taxes universitàries.
·         No a la precarització del món laboral juvenil.
·      Demanem polítiques actives que garanteixin l’empleabilitat dels i les joves.
·         Demanem una educació i formac de qualitat que garanteixi al màxim el seu accés al mercat de treball.

Pel dret a una vida digne per a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya

Per això diem:
·    No a la pèrdua de poder adquisitiu que afecta a la major part de la ciutadania i, de forma més greu, a les persones que es troben en situacions més vulnerables.
·         No a la pèrdua constant del valor de les pensions de la gent gran del nostre país.
·         No a l’increment indiscriminat dels preus del transport públic.
·         No a la criminalització injustificada de les persones que cobren la Renda Mínima d’Inserció ni a les restriccions en la concessió de la prestació.
·         No al desmantellament dels serveis socials a Catalunya.
·         No a la demora en l’aplicació de la Llei de la Dependència.
·         No a les retallades de personal i a l’augment de ràtios en l’atenc als col·lectius amb més dificultats (tallers ocupacionals, centres datenc a persones amb discapacitat, etc.).
·         No a la fragmentació i privatització del Servei d’Ocupació de Catalunya i la rebaixa dels seus recursos per a l’atenc a les persones aturades.
·   No a la reducció generalitzada de recursos per a les associacions i organitzacions socials del nostre país, que estan limitant dràsticament la seva capacitat i afebleixen seriosament el teixit associatiu i social de Catalunya.
·         Demanem una educació i formació de qualitat, que garanteixi al màxim laccés i el retorn al mercat de treball de les persones en situació datur.
·       Demanem que es prioritzi la lluita contra l’atur amb accions clares i decidides, i amb mesures i recursos suficients per a garantir la protecció social de les persones aturades i de les que es troben en dificultats econòmiques.
·         Demanem l’establiment duna Renda Garantida de Ciutadania, tal com estableix l’Estatut de Catalunya, que garanteixi uns ingressos suficients per a les persones en situacions més vulnerables.
·         Demanem que s’actuï de manera urgent davant la indefensió dels ciutadans i ciutadanes en relació a les seves hipoteques en cas d’impagament. L’habitatge és un dret i no un privilegi, i ens neguem a continuar sent mercaderia daquells bancs i caixes que nhan fet negoci.
·         Demanem el desenvolupament de polítiques industrials que afavoreixin l’activitat econòmica i el canvi de model productiu, per lluitar contra l’atur i la precarietat laboral.

La Plataforma Prou Retallades promou aquest memorial de greuges per denunciar que el Govern de la Generalitat utilitza el missatge de la manca de recursos i la necessitat de les retallades per a encobrir una clara estratègia de desmantellament dels serveis públics, afavorir els interessos privatitzadors de determinats grups econòmics i la clara intenc de mercantilitzar aquests serveis.

Denunciem l’estratègia de justificar les retallades fabricant un consens artificial conforme són inevitables, i instal·lant la por i la resignació entre la ciutadania utilitzant el fals argument de la manca de recursos com a excusa per retallar els drets socials i democràtics de la ciutadania de Catalunya

Denunciem que s’estan creuant totes les nies entre legalitat i legitimitat. Cap partit polític es va presentar amb un programa electoral en el qual s’hi plantegés el desmantellament de l’Estat del Benestar. Per tant, a dia d’avui no es pot fer servir l’argument de la “legitimitat de les urnes” perquè la ciutadania del nostre país no ha estat consultada en aquest sentit. Per tant, demanem al Govern de la Generalitat que actuï amb responsabilitat davant del compromís que va adquirir amb el poble de Catalunya.

Coneixedors de la greu crisi econòmica internacional, europea, i a les quals no en som aliens, reclamem l’aplicació dun model alternatiu per sortir de la crisi i aturar les agressions contra les persones que s’ha de basar de manera inalienable en la defensa de l’Estat del Benestar com a model de justícia i cohesió socials, i que exigeix de tots els governs una aposta clara i decidida per una fiscalitat justa i mediambientalment solidària que faci pagar a qui més té, perquè l’esforç contributiu al bé co es faci en func de la riquesa i els recursos econòmics de cadascú. En aquest mateix sentit, reclamem una aposta clara i decidida per lluitar contra el frau fiscal i levasió fiscal. Amb una fiscalitat justa i la lluita contra el frau, els governs podrien recaptar milers de milions deuros que farien innecessàries les actuals agressions a l’Estat del Benestar i la cohesió social. Tenim mecanismes per equilibrar financerament el món i l’impost sobre les transaccions financeres, n’és un.

Amb la complicitat dels poders públics i els organismes europeus i internacionals, el sistema financer segueix rebent suport amb mesures per garantir la remunerac dels interessos dels mercats financers i bancaris, mentre s’ataca el model social europeu cedint a les exigències del sistema financer internacional i es deixen de banda les necessitats dels ciutadans i ciutadanes. I, mentrestant, cap dels directius responsables de les actuacions daquestes entitats financeres ha assumit les responsabilitats de la situació actual.

Per tot això, des de la Plataforma Prou Retallades volem fer sentir arreu que hi ha una altra manera de fer les coses i que hi ha recursos econòmics que no s’estan recaptant i que farien innecessàries aquestes polítiques d’ajust tant dures i injustes i les agressions als drets socials i laborals de la ciutadania del nostre país. I, insistim, aquests recursos permetrien una aposta clara per part del Govern en la creació d'ocupació i la garantia de la protecc social de les persones aturades tenint en compte l’alarmant índex d’atur que no para daugmentar al nostre país.

Hi ha alternatives, per això denunciem el sentiment de resignació que es vol inculcar a la ciutadania de Catalunya des despais públics i privats, i que només respon a interessos particulars i corporatius. L’Estat del Benestar és un pilar fonamental de la nostra idiosincràsia com a poble i del model duna Catalunya i un país de convivència i cohesió social, i que exigeix poder construir el seu futur sobre les bases de la solidaritat i la justícia social.


Contra les agressions a l’Estat del Benestar, continuem en acció!

Els nostres drets no es toquen! Prou retallades!



Feu clic per veure: